Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Samtal

Julspecial på BRA 10

Lagom till sista advent har vi bjudit in konstnärerna Peter Eccher, Linda Tedsdotter och Johan Zetterquist att presentera sina konstnärskap. Kvällen fortsätter med BRA 10 och performance av gästkonstnär Vera Berzak Schneider från Israel, surrounding av Jacob Sjöstedt, musik med Rya Skog, grillmaster Björn Hellström och DJ Johan El.

Vi passar på att önska varandra God jul och gott slut på detta året! Välkommen!

Peter Eccher
I min konst arbetar jag med upplevelser av paranormala fenomen. Här möts magi och byråkrati, eller om man så vill: myt och ”verklighet”. Arbetet med det oförklarliga kontra det normativa kan liknas vid att jag skriver mina egna spökhistorier, låt vara för att det kanske inte är det oförklarliga som skrämmer mest.

Linda Tedsdotter
Omgivningar, situationer eller det samhälleliga politiska läget är ofta utgångspunkter i mitt arbete. Konceptuellt utvecklar jag sedan fram platsspecifika eller kontextrelaterade verk. Video och ljud är återkommande medier i min konst, ofta i samband med installationer, skulptur och performance. I flera av mina verk har jag använt mig av autentiska berättelser, där jag vänt mig till privatpersoner för att de skall tala oregisserat om ett specifikt ämne. Detta har resulterat att jag sitter inne på en genuin ljudbank av bl.a. kärleksförklaringar, rädslor och politiska åsikter. Mitt intresse för den enskilda människan i förhållande till naturen och maktstrukturer är drivande i mitt arbete. Det är viktigt för mig att konsten uppmanar betraktaren till eget tänkande och analyserande, som en frizon till resten av samhället och dess rådande kapitalistiska struktur.

Johan Zetterquist
I mitt projekt Proposals for Public Art undersöker jag det offentliga rummet, och offentligheten i ett vidare perspektiv. Genom en serie förslag till offentliga konstverk försöker jag förstå offentlighetens tillkortakommanden.