Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

En reflektion över den flyende tiden.
— Karl Larsson

En visuell Madeleinekaka uppbyggd på en miljon fotografier i vilka det personliga möter offentligheten, eller offentligheten ges ett ofrivilligt minne. I en tid där vi drabbas av en ofantlig mängd information ges liten om än någon tid till reflektion av vad det är vi egentligen skapar. Det personliga har blivit kollektivt, är det det omedvetna som informationen, när den bryskt gör sig påmind retar? Samtiden som ett fiktions-fritt minne där flykten från verkligheten också blir till verklighet. Då min personliga dokumentation av upplevelser tidvis blir till abstrakta betraktelser av något som flyr. En reflektion över den flyende tiden är ett konstverk uppbyggt genom sammanfogandet. Där det enskilda fotografiets påverkan är lika mycket en petitess som en nödvändighet. Mina undersökningar kring uppfattningen av tid och rum i förhållandet till informationen om dessa blir till ett flöde, ett visuellt påträngande mönster. Där bland den miljon fotografier jag tagit befinner sig tid, rum och plats fångna i ett kaos.

Vid min utställning på Konstepidemin kommer jag under 4 tillfällen att ackompanjera det visuella flödet som i sin helhet pågår under 5 timmar och 42 minuter.

 

VÄLKOMMEN PÅ FINISSAGE PÅ SÖNDAG 25 SEPTEMBER

Ungefärliga hålltider
12:00 – 13:50
Öppet Jam för den eller de som vill ta med sig instrument och spela på plats, det finns ett litet PA system där elektroniska instrument kan kopplas.
14:00
m.ontr.eu/x
14:30
Anthony Jones (Poet)
15:00
tNt ljud.
15:30
”Louise & Henke” (Poesi)
16:00
”Två män i en dambob”

 

Karl Larsson f. 1980, har magisterexamen i fri konst från Central St. Martins, London, UK. Karl har även studerad ljud och film vid Malmö Högskola. Han varit på artist residence´s i Tranås (Kultivera), Tallinn (Ptarmigan) och Köpenhamn (Human Hotel). Karl jobbar med installationer, performance, mixed media, fotografi och video. Senaste utställning på Eriksbergs Museum Tranås 2015.