Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Konsert

KLUBB ANKARET: Ian Carr & The Various Artists

Ian Carr, gitarrist och musikant som har vistats på den brittiska folkmusikscenen sedan slutet av 1980-talet. Den 16 november spelar han i Blå huset tillsammans med sin kraftfulla och svängiga ensemble – The Various Artists: Maria Jonsson – viola d’amore (Sverige), Laura Wilkie – fiol (Skottland), Thomas Gibbs – piano, tramporgel, klarinett (Skottland).

Låtarna är asymmetriskt uppbyggda kring riff och gitarrfigurer som ibland övergår i klingande, kvardröjande harmonier. Ljudlandskapet är säreget och ständigt skiftande…
– Falu Kuriren

I 15 år ingick Ian Carr i den brittisk-svenska gruppen Swåp, där fyra musiker inte bara bytte låtar utan skapade ett eget sound som gungade i två- och tretakt ute på Nordsjön. Numera bor han i Falun och här i Sverige har han bland annat spelat med Timber, Sofia Karlsson, Niklas Roswall, Sandén-Nygårds-Carr samt varit artistic leader på Ethno Sweden under ett tiotal år. 2014 släpptes första egna plattan ”Who He? En kärleksförklaring till ljuden i svensk folkmusik, med smak av polska och doft av electronica.

Tid & Plats: 16 november, Blå Huset. Insläpp 19.00, på scen 19.30.
KÖP BILJETT
(Rabatterat pris för medlemmar i Klubb Ankaret. Medlemsskap 50 kr/kalenderår, betalas i entrén)

Klubb Ankaret erbjuder konserter med hög kvalitet och stor variation i en avslappnad och öppen atmosfär. En kvalitativ mångfaldsscen med musik från världens alla hörn, tillgängligt i centrala Göteborg.
www.klubbankaret.se