Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Samtal

Konsten, museerna och kulturarvet – samtal på Supermarket Talks

Konstepidemin i samarbete med Tidskriften Ord&Bild arrangerar ett samtal under SUPERMARKET TALKS på temat Konsten, museerna och kulturarvet.

Framtidens kulturpolitik kommer inte att vara en ljummen historia. De senaste åren har debatter kring museipolitik och kulturarv bränt till och väckt frågor om konst, historia och vår användning av dessa. I detta samtal ställer vi frågan om konsten kan uttrycka kulturarv, tillhörighet och konflikter på sätt som museivärlden inte kan?

Medverkande: Lisa Rosendahl, Johan Hegardt, Ingela Johansson.
Samtalsledare: Ann Ighe
Läs mer 

Supermarket – Stockholm Independent Art Fair
25 mars, kl. 15.30
Biljetter & info

Bild: Meira Ahmemulics verk III (De osynliga) samt videoverket En bra berättelse, utställningen The White House, Västerbottens museum våren 2016.

LISA ROSENDAHL är curator och skribent. Hennes senaste projekt inkluderar utställningen Samhällsmaskinen—industriåldern ur konstens perspektiv(Malmö konstmuseum, 2016) och serien Industrisamhälle i förändring (Statens konstråd, 2014-17).

JOHAN HEGARDT, docent i arkeologi och verksam som forskare vid Södertörns högskola. Har i många år forskat kring kulturarv och museer. Driver projektet ”Konst, kultur, konflikt: Transformationer av museer och minneskultur runt Östersjön efter 1989” tillsammans med Dan Karlholm och Annika Öhrner.

INGELA JOHANSSON är konstnär och har de senaste åren arbetat kontextspecifikt, både enskilt och i samarbeten. Hon intresserar sig för social och kollektiv historia. 2013 gav hon ut Strejkkonsten – röster om kulturellt och politiskt arbete under och efter gruvstrejken 1969-70 (Glänta produktion).

ANN IGHE är universitetslektor i ekonomisk historia, skribent och redaktör på Ord&Bild. Återkommer ständigt till frågor om egendom, arbete och det gemensamma. Publicerade senast essän ”Arvet efter 2015” i Ord&Bild nr 3-4 2016, om historia, identitet och kulturarv i dagens Europa.