Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Samtal

Konstnärlig frihet? och bra 10!

Konstnärlig frihet?

Konstnären Christopher Rådlund berättar om varför han arbetar som ”traditionsbaserad” konstnär. Utbildningsinstitutionernas och konstvärldens reaktioner på klassisk-realistisk bildkonst beskrivs och utvecklas till en analys av bristen på öppen och demokratisk debatt om modern konst och arkitektur. Det blir en personlig genomgång av det som Rådlund menar är: ”negativa effekter av avantgardistisk ideologi inom samtidens kultursfär”.

Christopher Rådlund är född och uppväxt i Göteborg men bor och arbetar i Oslo sedan 1991. Han är utbildad på HDK och Statens Kunstakademi i Oslo. Rådlunds realistiska måleri visas på gallerier i framförallt Norge och Sverige. Han är aktiv inom norsk och svensk kulturdebatt och har publicerat böckerna: Figurationer – Realism och nyromantik inom norskt nutida måleri (Atlantis, Stockholm 2009) samt En svart bok om arkitektur – Varför modern arkitektur blivit så ful (Dreyer, Oslo 2012).

 

BRA 10 PROGRAM 15 MARS
18.00 Föreläsning Christopher Rådlund: Konstnärlig frihet?
20.00 BRA10 
Performance: Markus Granberg
Dj: Johan Skugge och Maria Magnusson
Surroundings: Maria Magnusson
Poster: Bo Melin
Food: to be announced…

Detta händer på bra 10:
Marcus Granbergs kassett The River Turned into My Life från 2001 återutges på etiketten After Science. Fröjdas! Marcus Granberg är kompositör, ljudartist och musiker. Han debuterade med det banbrytande punkbandet SKAM 1983 och har alltsedan dess gjort musik till film, scen, och utställningar.

Fotograf Maria Magnusson utforskar relationen mellan ljud och bild i experimentell video och kortfilm, ofta i samarbete med disc-jockeyn Leenus de Milo. Videon Snake Dancer spelades in under ett residens på Echo Park Film Center i Los Angeles 2015. Johan Skugge, alias Hidden Operator, är en Stockholmsbaserad kompositör och producent. Skugges musik är en fin blandning mellan dub, drone och groove. Han har spelat i en myriad band, bland annat Yvonne, Sabrina, Harlem och Buset. På senare år har han funnit en ny publik med soundtracket till Battlefield, samkomponerat med Jukka Rintamäki. Ett begränsat antal numrerade kassetter kommer att säljas på plats.

Mer info finns här:
www.p22kingschamber.com
www.soundcloud.com/hidden-operator

www.aftersciencetapes.tumblr.com

Välkommen!