Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Konstepidemins vänner

Konstresa till Wanås: Chiharu Shiota / OBS! Fullbokad!

Chiharu Shiota och Katarina Löfström visas i två separata presentationer, med konstverk inomhus och ute i landskapet. De båda konstnärerna är samstämmiga i sina anslag och tar upp snarlika teman som kan beskrivas som tillstånd att befinna sig i och tillstånd att betrakta. De presenterar sina verk i både lågmälda och storskaliga installationer.

Chiharu Shiota är en internationellt uppmärksammad konstnär som arbetar i gränslandet mellan performance, skulptur och teckning. Hon är framför allt känd för sina komplexa och poetiska nätkonstruktioner i ullgarn där hon korsar och knyter trådar från golv till tak.Hon väver installationerna med tråd som leder tankarna till skulpturala teckningar. Med tråden och linjen som utgångspunkt ska hon skapa en skulptur i ett nytt  material som blir skräddargjord för Wanås.

Shiota laddar ofta sina verk med egna upplevelser av migration. Hon reflekterar över hur tid och avstånd, minne och frånvaro, formar vår identitet i en alltmer globaliserad och föränderlig värld. Hon skildrar ofta sin känsla av rotlöshet. På Wanås har hon placerat husformer, symbolen för hem, i centrum som ett uttryck för något förlorat, en saknad och kanske också en längtan.

Katarina Löfström från Stockholm är mest känd för sina installationer med video och ljus, men hon arbetar också med andra material.

Hon skapar visuella abstraktioner som kan ta sin början i fyrverkerier eller genom att synliggöra data.

Katarina har en nära relation till naturen. Inför utställningen på Wanås ska hon presentera ett ännu okänt konstverk som kommer att påverkas av ljus och vind och som löser upp skogen. Det vill vi se!

Bli medlem i Konstepidemins Vänner här