Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Workshop

Livsgnistor – kroppen berättar

Livsgnistor – Workshop i dans med Katarina Eriksson och Kristina Hedberg Karlberg

Med hjälp av text, dans och levande bildskapande berättar du utifrån dig själv, och tar hjälp av de andra kursdeltagarna. Var och en har möjlighet att bli vägledd i sina egna val av uttryck. Kursen byggs väl upp och grundas i kroppen under dagens första del. Byggstenarna är improvisation, rumslighet, komposition, rytm, och kreativt skrivande.

För vem? Workshopen riktas till alla som vill använda kroppen i gestaltning.

Bakgrund till workshopen
Kristina Hedberg Karlberg och Katarina Eriksson är båda danskonstnärer och pedagoger med lång erfarenhet inom dans, teater, kroppsmedvetande och improvisation, både i Sverige, övriga Europa och USA. Utifrån erfarenheter av karaktären communityprojekt – där gestaltning sker med både kropp och ord med människor som inte vanligtvis har en scen som sin arena – påbörjades ett samarbete. En önskan att få med det lekfulla som en viktig del i personligt skapande – där deltagarna kan använda varandra som lyssnare, noterare, dansare. En lustfylld process på spaning efter personligt rörelseuttryck, stark gruppkänsla och avspänd kroppsnärvaro.

Datum: 4 februari, 18 februari och 4 mars 10.00-15.00.
Kursen är delad på tre tillfällen – men du kan välja att komma endast en gång, två eller tre!
Plats: Move & Mind Rörelsestudio, Hus 6 Konstepidemin
Pris: 850 kr/ workshop. För alla tre tillfällen: 2400 kr (Rabatterat pris för arbetslös/student 700 kr / gång eller 2000 kr för alla tre tillfällen)

Bokning & frågor: stina@moveandmind.se eller 0708-242941

Kristina Hedberg Karlberg är utbildad klassisk dansare vid Malmö Stadsteater och studerade koreografi vid Danshögskolan i Stockholm och Louis/Nikolais Dance Theatre Lab, NewYork. På besök i Haiti under 80talet tog hon djupt intryck av den haitiska dansen och mytologin. I många år arbetade hon som koreograf inom teater, dans och musik i Malmö, Danmark, Göteborg. Sedan 2006 är Kristina legitimerad fysioterapeut (sjukgymnast) inom området för psykisk och fysisk hälsa. Vidareutbildad inom trauma(resursorienterad färdighetsträning) och rytmisk rörelseterapi. Hennes yrkeserfarenhet baseras på dans, teater, improvisation samt den psykomotoriska fysioterapin – en holistisk grundsyn i undervisning och behandling.

Kristina driver sin verksamhet i Move and Mind Rörelsestudio, undervisar i rörelse, dans och kroppsmedvetenhet och tar emot klienter individuellt. Uppdragsgivare på senare tid har varit Göteborg Stad, TILLT, Danscentrum Väst och KulturakademinTrappan.
Genom att skapa vägar till förståelse för kroppen hjälper hon människor att finna tydlighet, självtillit och mod. ”När vi lyckas uttrycka det som är sant om oss själva, ut till världen gör det oss mer hela”.

Katarina Eriksson är lärare i improvisatorisk dans sedan 1989. Hon undervisar internationellt i kontaktimprovisation och andra improvisationsformer och sedan år 2000 driver hon föreställningsserien Moment’s Notice i Berkeley, USA. Katarina är utbildad på Balettakademin i Göteborg och har arbetat som dansare på bl a Stora Teatern, Stadsteatern och med ett flertal svenska koreografer och dansgrupper.

Av hennes senare föreställningsprojekt kan nämnas: residens på CounterPULSE i San Francisco; konstnärlig ledare för blandkonstverk i Massachusetts och New York; dansare och rörelsecoach med Echo Theater Suitcase i San Francisco (dansteaterproduktioner med krigsveteraner och civila ensemblemedlemmar) samt clownföreställningar med Christina Lewis, San Francisco.
I Katarinas undervisning betonas samarbete, individuellt uttryck och “Beginner’s Mind”. Hennes viktigaste vägledare i skapandeprocessen är sårbarhet, musikalitet och djup lekfullhet.

www.moveandmind.se