Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

Den buckliga konsten
— Marcus Jonsson

Den buckliga konsten

En utställning som handlar om arbete, fritid, belöningar i livet och om längtan, med verk producerade av upphittade skrotbildelar men också ett slags bronskonstverk och ett textilt arbete. I sitt konstnärliga arbete utgår Marcus från de materiel som krävs för att bära hans idéer medan den innehållsliga kärnan i hans verk berör arbete och fritid. Med Marcus egna ord: ”Fritid som är belöning efter hårt arbete och en belöning efter hårt arbete kan vara att utöva sport.” Markus drömde om att bli fotbollsstjärna och efter det bonde men även att bli berömd konstnär. Drömmar som blev till val att utbilda sig till både lantbrukare och konstnär. I Göteborgsförorten Bergsjön där Marcus växte upp var det inte helt självklara val av yrken. Även andra arbeten som taxichaufför, cykelbud och maskinansvarig på en travbana har gett Marcus erfarenheter som har lagrats till historier som han nu kan dela med sig av t.ex. om ett Sverige i förändring med en landsbygd under stor omställning och en idrottsrörelse där tillväxten av ungdomar sviktar.

Marcus Jonsson (f 1980) verksam på flera platser i Sverige med bas i Stockholm. Marcus har en MFA från kungliga Konsthögskolan, Stockholm (2016). Marcus är även utbildad på Konsthögskolan Valand, Göteborg (BFA 2012) och gick Konstnärligt magisterprogram i film med inriktning mot filmiska processer, Filmhögskolan, Akademin Valand  (2013)

Samtal om Konst med Cecilia Torquato De Oliveira, Tisdagen den 27 mars kl 17–18 med utgångspunkt i Marcus utställning på Galleri Konstepidemin.