Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Familjeföreställning

Momonga – Sten, sten – bubbla dig!

En poetisk musikföreställning om visdomen vi människor glömt.
För barn 5-9 år.  Premiär för dagis och skolor 3 – 4 april på Konstepidemin därefter offentlig premiär på Teater Jaguar den 27 april.

KONSTEPIDEMIN
3 april kl. 9.30 och 10.45
4 april kl. 9.30 och 10.45

Djupt, djupt nere i havet lever en flicka. Hon samlar på människornas glömda historier, sånger och visdomar – allt har sjunkit till havsbotten som stenar. När flickan lyssnar på stenarna blir de lätta, de stiger mot ytan som bubblor. Flickan får oss att minnas igen: hur viktig du är, hur viktig jag är och hur vi alla hänger ihop, tillsammans.

Sten, sten – bubbla dig! riktar sig till barn från 5 till 9 år. Språk och text är inte grundläggande för att hänga med i föreställningen. Historien om flickan och stenarna är ramberättelsen ur vilken också andra historier berättas. Historierna är inspirerade av olika väsen (yokai) från Japan och Sverige och framställs lekfullt och poetiskt, ackompanjerat av olika musikinstrument, främst av det traditionella japanska stränginstrumentet Koto. Instrumentet själv bär historien och visdomen. Musiken som kommer ut är som bubblor som flyter ut i rummet.
Med hjälp av ljus, skuggor och musik tas publiken med under och upp till ytan. När ljuset slår upp på fondväggen får människornas glömda historier och visdomar liv.

Sten, sten – bubbla dig! spelas av och med den nybildade duon Momonga. Duon består av Lotta Sjölin Cederblom (känd från grupper som Markatta och SIMBI) och artisten Karin Nakagawa (Japan) som spelar 25-strängad Koto.

Medverkande:
Lotta Sjölin Cederblom – konstnärlig idé, artist
Karin Nakagawa – konstnärlig idé, artist
Tinna Ingelstam – regissör
Anna Unsgaard – kostym

I samarbete med Kultur i Väst och Konstepidemin.
Med stöd av Kulturrådet och Göteborg Stad Kultur.