Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Workshop

Mönster, Färg, Figur – Screentryck på tyg
Carina Fihn, Ewa Brodin

Välkomna till en inspirerande och färgstark workshop där du under ledning av konstnärerna Ewa Brodin och Carina Fihn får en genomgång i hur man trycker screen på textila underlag.

Vi jobbar med schabloner och mallar för att skapa bilder/mönster. Det finns också möjlighet för de som vill trycka på papper. Vi börjar fredagen 24 mars med en after work kl. 17 – 19. Vi introducerar och förbereder lördagens arbete. Trevlig samvaro över ett glas vin med tilltugg ingår. Under lördagen jobbar vi vidare från kl.10 till 16 med att göra skisser, schabloner och trycka på tyg och papper.

I workshopen ingår allt material du behöver, tryckfärg (vattenbaserad), schablonmaterial och bomullstyg i några olika kulörer, samt papper. Screenramar med tryckyta 21 x 29,7cm (A4) finns att låna. Ta gärna med t-shirts, egna tyger eller annat som du vill trycka på. Tips! Ta med förkläde eller annat plagg som tål att få färgfläckar.

Kaffe, te, fikabröd och frukt finns och ingår i avgiften. Ta gärna med egen lunch, det finns ett kök med micro, spis och kylskåp.

För vem? Workshopen kräver inga förkunskaper. Om du är bildlärare, museipedagog eller liknande kan kursen användas som kompetensutbildning.

Datum & tid:
24 mars 17-19 (after work)
25 mars 10-16
Plats: Hus 10, Konstepidemin

Pris: 1450 kronor per person
Antal deltagare: max 10
Sista anmälningsdag: 21 mars

För bokning och frågor, kontakta:
ewadotter@gmail.com mobil 073-6901417
fihn.carina@gmail.com mobil 070-7251362
Kursavgiften betalas på plats, kontant eller via swish. Önskas betalning mot faktura meddela detta innan.

Om workshopledarna
Ewa Brodin
är konstnär med ateljé på Konstepidmin och arbetar främst med måleri, men även med grafik och skulptur. Ewa har tidigare varit verksam som pedagog på bland annat Konsthögskolan Valand, Högskolan för film och Fotografi och Hovedskous målarskola. Idag arbetar hon som lärare på Göteborgs konstskola vid sidan av sitt konstnärskap.

Carina Fihn är konstnär med ateljé på Konstepidemin och arbetar med bland annat med grafik, Artist Books, foto, video och ljud. Carina har erfarenhet av pedagogiska uppdrag på Valand, HDK, Connecticut College i USA samt diverse workshops för både unga och vuxna. Carina är även grafiklärare på Göteborgs Konstskola sedan 2001.

Här hittar du tillgänglighetsinformation om lokalen