Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Samtal

NATTBOK (i stället för dagbok): Boksläpp + Samtal om drömmar, konst och vårt omedvetna
Carina Fihn

En afton där vi dyker ner i drömmarnas värld. Carina Fihn är konstnär på Konstepidemin och släpper nu NATTBOK (istället för dagbok), ett bokprojekt med utgångspunkt i konstnärens drömanteckningar 1995-2022. Du bjuds in till en kväll av mingel, premiärvisning av boken och ett samtal mellan Carina och Per Magnus Johansson, psykoanalytiker och idéhistoriker – om drömmar, konst och vårt omedvetna.

”En natt i Paris hade jag en dröm som skakade om mig och jag skrev ner den direkt då jag vaknade. Det är snart trettio år sedan. Efter det gjorde jag till vana att försöka minnas och skriva ner mina drömmar innan de bleknade bort i glömska.

Drömmarna tycktes ha en aura av minnen och spår av mening som intresserade mig och jag började på olika sätt ta in dem i min konst.”

NATTBOK (istället för dagbok)

  • Bilder, text och formgivning: Carina Fihn
  • Boken är utgiven på Konstepidemin förlag och är tryckt med stöd från Längmanska kulturfonden och Helge Axon Johnsons stiftelse.

Carina Fihn

Carina är bildkonstnär, verksam i Göteborg med ateljé på Konstepidemin. Hon arbetar i ett brett spektrum av medier men framförallt med grafik, artists´ books, text och ljud. Utbildad på Fri konst & Nya media Konsthögskolan Valand och Hovedskous Målarskola. Har medverkat i en rad separat och grupputställningar både i Sverige och internationellt, haft flera offentliga gestaltningsuppdrag, och undervisar på konstskolor. Representerad på Göteborgs konstmuseum, Borås konstmuseum, Statens konstråd, ett antal regioner och kommuner.

Per Magnus Johansson

Per Magnus Johansson är psykolog, psykoterapeut och specialist i klinisk psykologi, privatpraktiserande psykoanalytiker, docent i idé- och lärdomshistoria vid Göteborgs universitet och författare. Han är grundare och ordförande i Freudianska föreningen och redaktör för kulturtidskriften Arche.

Relaterat innehåll