Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

Ondskans blomma  – Konstepidemin & Botaniska 2022
Jill Lindström, Maria Sjöstedt

Ett samarbete mellan trädgårdsmästare Maria Sjöstedt och konstnären Jill Lindström kring den nya konstträdgården Ondskans blomma på Konstepidemin.

Onskans blomma är en uppföljning, och samtidigt en motpol, till verket Voljären. Trädgården speglar både ångest och hopp i klimatförändringens tid. En trädgård bestående av endast icke-gröna växter gestaltar en slags dystopisk visualisering av det val vi står inför. Vad blir det? Harmoni i ekologi, biologisk mångfald och hållbarhet – eller förödelse, en planetens tragedi?  Jill Lindström konstnärliga gestaltning står som en positiv kraft där ett uppstudsigt, viljekraftigt liv gör sig påmint. Trädgården ska ändå upplevas som om det ändå finns en strimma hopp. Anläggningen kommer vara skrämmande men också vacker och elegant och väcka tankar om framtiden och livets förutsättningar.

Under 2022 kommer verket Voljären på Botaniska att fyllas med ny konst, samt nya verk planeras i trädgården, information om medverkande kommer.

Ondskans blomma är en del av ett treårigt samarbetsprojekt mellan Konstepidemin och Göteborgs botaniska trädgård och ingår i jubileumsprogrammen för Göteborgs Stad 400 år och Botaniskas 100 år.

Projektet drivs med stöd av Västra Götalandsregionen