Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo

Öppen ateljé och Utställning
— Ronak Azeez

Öppen ateljé och utställning hos Ronak Azeez, gästkonstnär i Ateljékollegiet på Konstepidemin.

Ronak Azeez har arbetat i sin ateljé på Konstepidemin sedan oktober och i samband med att hon öppnar sin ateljé och bjuder in för besök, så visar hon de målningar som blivit till under hennes vistelse. I målningarna syns en konstnärlig process som tar plats och kräver kroppens närvaro.

I samband med Epidemilördag 24 dec, bjuder Ronak Azeez in till Ateljé Kollegiet, för samtal, konst, ett hej eller lite fika.

 

Ronak Azeez i sin studio

Ronak Azeez, är född 1970 i Kurdistan Irak, och har verkat som konstnär och bildlärare i Karuk, Irak 2005-2010, då hon också var ordförande för konstföreningen Dijla. 2011 flyttade hon till Sverige och bor nu i Göteborg.

Jag är fascinerad av naturen. Mina tavlor handlar ofta om kvinnor som kämpar för sina rättigheter och människans kamp mot terror. Jag vill förmedla budskapet ”fred för alla”.

Ateljé Kollegiet är ett samarbete mellan Kultur i Väst och Konstepidemin och riktar sig till professionella konstnärer från alla konstfält. Ateljé Kollegiet fokuserar på att skapa en plattform och personliga möten mellan redan i Sverige etablerade och de som söker konstnärliga sammanhang i sitt nya hemland.

 

I samarbete med