Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Samtal

SEMINARIUM: Vilket Europa?

Välkommen till höstens första seminarium! Tisdagen den 15 september talar redaktören Staffan Lundgren om EUs identitetsprojekt, Europas identitetskris och definition av sig själv och hur den förändrats över tid. På kvällen blir det BRA10 med performance, mat, musik och bar.

Ta med kontanter till mat och dryck.

Vilket Europa?

Begreppet identitetspolitik används idag regelbundet som ett förminskande epitet samtidigt som det inte minst inom EU pågår olika projekt för att söka och konstruera en europeisk identitet i syfte att stärka unionen. I sin föreläsning resonerar Staffan Lundgren om vilka de värden är som åberopas för detta, hur dessa värden har förändrats och vilken roll kulturen antas spela i formandet av dessa.

Staffan Lundgren är grundare av och förläggare på Axl Books samt medlem av redaktionen för tidskriften SITE.

BRA10 19.00

En mötesplats för konstnärer och konstbranschfolk i Göteborg, med en scen för samtida performancekonst. BRA10 förnyar konstnärliga förenar performance, musik, rumsinstallationer, mat, samtal och umgänge  i en konstnärlig genreöverskridande plattform för alla åldersgrupper. Programmet är utformat av aktuella konstnärer, musiker och författare. Denna gång gång har vi ett samarbete med kvinnor från Angered som driver Hoppet och som lagar mat från Mellanöstern.

Performance kl 21, baren är öppen till 00

Surroudings: Rickard Ljungdahl Ekelund
Performance: Teater Trixter
DJ: Tove Nankle
Food: Hoppet
Curator för BRA10 15e sept: Tomas Ferm

Arrangörer: Internationella gruppen / Residensprogrammet Konstepidemin

Bild: Jean François de Troy, Europas bortförande (1716), olja på duk, National Gallery of Art, Washington/Wikimedia Commons.