Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Performance

Serve and Protect • GIBCA Extended 2023
— Direct Action Theatre

Direct Action Theatre’s pågående serie Serve and Protect arbetar med kravallpolisuniformer som det huvudsakliga visuella och symboliska materialet. Genom att placera dessa uniformer i absurda eller ovanliga situationer ifrågasätter de lekfullt status quo för polisen som institution eller enhet. De arbetar på gränsen mellan konst och aktivism och ”tjänar och skyddar” människorna, naturen, nöjet, skönheten och livet självt.

Vill du känna dig stark eller kraftfull? Om ja, gå med i en offentlig intervention från D.A.T. där du kan meditera över det goda och det onda samtidigt som du sträcker ut din kropp under Arrestyoga.

Visningar

Verket sker tre gånger under kvällen och pågår i cirka 20 minuter.

Visning #1: 17.00

Visning #2: 18.00

Visning #3: 19.20

 

En del av GIBCA Extended

Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA) är ett internationellt samtidskonstevenemang som sker vartannat år i Göteborg. Varje biennal består av flera omfattande utställningar vilka äger rum på etablerade konstinstitutioner och i det offentliga rummet.

GIBCA Extended är både ett nätverk och ett publikt program som samlar samtidskonstscenen i hela Västra Götaland. För varje upplaga skapar enskilda konstnärer, gallerier, konsthallar och curatoriska plattformar egna program och utställningar som fördjupar och ger nya perspektiv på biennalens tematik.

Med stöd från/I samarbete med

ABF
Göteborgs Stad