Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

Fånga
— Siri Tolander

Utställningen Fånga är en del av en pågående undersökning av form och förändring med utgångspunkt i tankar kring organisk konstruktion, Foucalts teorier kring heterotopier och mellanrum skapade av oss. Städer, platser o rum konstrueras, växer och utvecklas. Ibland förtvinar de eller förstenas i vissa konstellationer. Men även det förstenade är under ständig förändring. Samtida reliker och ruiner finns omkring oss. De kan försvinna i viljan att förnya eller glömmas bort och då få leva ett eget liv. Jag anser att det bortglömda och diffusa behövs för att ge utrymme till egna ideer, analyser och funderingar. Det osäkra ger plats åt drömmar. Men det osäkra sorteras ofta bort i rädslor och maktbehov så hur hävdar man dess betydelse och vikt i en offentlig miljö?

Siri Tolander

Siri Tolander är född 1984. MFA i Tillämpad konst och formgivning med inriktning Järn & stål/ offentlig gestaltning vid HDK Steneby 2008–10 och projektstudent i skulptur vid Kungliga Konsthögskolan 2011 – 2013. Senaste separatutställningarna 2014 på Galleri Öbergska, Styrsö Göteborg, Wip: sthlm konsthall, Stockholm och 2012 Galleri Mejan, Stockholm. År 2009 ställde Siri ut i Galleri Konstepidemins Pannrum. I övrigt har Siri bland annat jobbat som assistent till Ann Edholm och i år varit iaspisstipendiat, Konstnärsnämnden – ateljestipendium, Beijing.

siritolander.se

Recension i Tidningen Kulturen se länk: http://www.tidningenkulturen.se/artiklar/konst/konstkritik/18901-konst-peter-eccher-iwo-myrin-siri-tolander-ake-nordstroem-konstepidemin