Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Konsert

SOFIE LIVEBRANT – SECRETS

Sofie Livebrant är aktuell med nytt album – ”Secrets”. Om drömmar, hemligheter och gränser. Ett gränslöst album med Sofies unika värld, på svenska, franska, engelska med inslag av poesi, folk, jazz och världen. Den 8 november kommer hon till Blå Huset på Konstepidemin!

Sofie har precis kommit hem från sin turné på fyrar runt Nordsjön då hon tonsatt Jeanette Wintersons novell Lighthousekeeping som blev SVT dokumentären “Sånger från havet”. Ett album som prisbelönades flerfaldigt. Nu ger hon sig ut i gränstrakterna i den inre världen och utforskar hemligheter, drömmar och gränser.

”’Drömmar och hemligheter är något vi alla har med oss och bär på, de finns där men går inte att se eller röra vid!”

Musikaliskt speglar albumet Sofies många resor och gränsöverskridande möten med människor och musik, hon är en sångfångare som gärna sjunger långa meningar på bara ett ackord. Fransk chanson, poetic folk, jazz och världsmusik men där Sofies idé- och ordvärld genomsyrar allt. Efter att under flera år arbetat med andras texter skriver hon här i stort sett allt material själv (kryddat med citat från författare som Virginia Woolf, Simone Weil. Rumi m fl). Sofie agerar också producent fullt ut för första gången.

”Kvinnan på omslagsbilden, med banjon och sin vita perfekta klänning får vara sinnebilden för det hållna, emedan trädet bakom står för den naturliga vildhet och brokighet som vi alla är berikade med.”

Denna skiva är Sofie, helt enkelt i sitt kök, där hon lever, lagar mat, gör sånger och försöker vara sann. Hon sjunger sin värld som den är just nu och är egentligen ensam men hon har bjudit in sina musikaliska, litterära favoritvänner på visit! De finaste.
”En skiva om en röd sjö med näckrosor, en svart natt i Spanien och om att hänga i limbo mellan tyngden och nåden. Om att dyka utan nät och komma upp igen sjungandes – allt under en stjärnhimmel som tyst vandrar sin bana.”

Tid: 8 november kl 19.00
Plats: Blå Huset, Konstepidemin
Biljettpris: 180 kr

BOKA BILJETT

(klicka på boka så kommer du vidare till ticketmaster)

Information om tillgänglighet