Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Konsert

Tisdagsklubben på Husette: Yoha sounds and the Aspects of Meditation

Det är dags att go deeper. Tillsammans med Yoha sounds och musikkollektivet Aspects of Meditation kan du göra just det. I sann hippie-anda eller bara ur ett behov av stillhet och inner peace tar de dig med på en vandring genom snårskogar av saxofonslingor, pockande percussion och minnen av Indien.

Det är som en meditation. Eller koncentration, där Yohannas sångtexter guidar dig, famlande framåt. Under tiden får dina ögon vila på loopade lager av pulserande projektioner av filmaren Carl Javer.

I december släpper Yoha Sounds and the Aspects of Meditation ett fullängdsalbum. Den 16 maj, en vecka innan spelningen på Husette, kommer första singeln, ”Alight”. Yohanna Eek Björnulfson har skrivit och gett ut musik under namnet Yoha sounds sedan 2019. En slags fokuserad kontemplativ musik, alltid med tydlig riktning och intention att läka på något plan. Yohanna skriver också musik för film genom duon YoJuliet.

Aspects of Meditation är ett mästerligt musikkollektiv, fyllt av såväl nationellt som internationellt erkända musiker. Kvaliteten går inte att ta miste på. Flera av medlemmarna är verksamma på just Konstepidemin, andra är goda grannar i kollektivet Storebacke i Masthugget, samtliga ingår i Göteborgsväven som håller samman stans alla goda krafter.

På Tisdagsklubben den 23 maj kommer du att möta:

  • Yohanna Eek Björnulfson, sång (Yoha sounds)
  • Henrik Cederblom, gitarr, gimbri, viola (Zobop, Den fule)
  • Lotta Sjölin Cederblom, sång, tanbura (Simbi)
  • Sten Källman, saxofon (Simbi)
  • Christoffer Berg, elektronik, synthar (Hird, musikproducent)
  • Micke Andersson, percussion (Göteborgssymfonikerna)
  • Jonas Simonsson, flöjt (Groupa)
  • Fia Ekberg, sång (Fia Ekberg)
  • Carl Javer, artwork

Tisdagsklubben på Husette

Veckans tråkigaste dag blev plötsligt hundra gånger roligare. Varje tisdag kör nämligen nylanserade restaurangen Husette på Konstepidemin tisdagsklubb! Henrik Cederblom och Viktor Turegård har bjudit in musikanter från alla håll och kanter. Det blir en kaosig blandning av maffiga, mjuka, ösiga, spontana och lite hemliga upplevelser.

Antingen bidrar du med en swish i dörren, eller så hänger du i baren på Husette och lyssnar lite i smyg. Då får man gärna swisha en symbolisk summa för fortlevandet av det fria kulturlivet, eller bara för att du tycker det är gött. Vi ses!

Med stöd från/I samarbete med

ABF
Göteborgs Stad

Relaterat innehåll