Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

Allting kokar
— Anna-Karin Rasmusson, Jan Matsson, Tombola

Allting Kokar är en utställning som utvecklats ur ett rumsligt konstsamtal mellan konstnären Jan Matsson, konstnärsgruppen TOMBOLA och konstnären Cecilia Darle (som även var initiativtagaren till samtalet). I utställningen Vinklar på hangmenProjects i Stockholm 2016 fick samtalet sin första gestaltning och på Galleri Konstepidemin sker en vidareutveckling. Darle har i utställningen Allting Kokar lämnat sin plats till Anna-Karin Rasmusson.

I ny konstellation, med nya verk fortsätter den rumsliga dialogen. Ett samspråk mellan verk av vitt skilda slag och konstnärskap från olika generationer med gestaltningar i film, utvidgat måleri och textila inslag uppåt väggarna.

Jan Matsson född 1986, verksam i Stockholm och arbetar med måleri och tredimensionalitet. Impulser från platser, tillstånd och händelser, initierar förloppen. Jan har examen från Kungliga Konsthögskolan våren 2015. Under 2017 var han med i utställningen Mellan fyra tillfälliga väggartillsammans med Dan Fröberg och Roger von Reybekiel på Virserums Konsthall. Han hade IASPIS assistentstipendium år 2015 i Philadelphia hos Lisi Raskin. Inkluderat  i stipendiet var även en egen ateljépraktik och ett utbyte med Tyler School of Art. I januari deltog han i 13Festivlen på Konstepidemin.

Anna-Karin Rasmusson född 1983, tog examen från Kungliga Konsthögskolan våren 2016, och är verksam i Stockholm. Med animation och video gör hon gestaltningar kring måleri och det vardagliga livet om hur det är att vara kvinna, mor, om att ha en kropp och känslor. Gestaltningar om, vad som är att vara människa. I Anna-Karins tidiga animationer agerar hon ofta med sin egen kropp. Det uppstår ett dubbelt lager som bär på ett hål, ett sår, svindel, förvirring, ångest och skratt. Hennes video: Avkomma. Avkastning. Avsmak. Att gå av., fick KE17-priset på Den Frie i Köpenhamn och just nu har hon IASPIS ateljéstipendium i Stockholm.

TOMBOLA är en konstnärsgrupp, baserad i Göteborg som består av Anna Carlson, Lena Danielsson Wulcan, Gunilla Hansson och Pia König (födda mellan 1958–1968). Tombolagruppen gör tillsammans verk, konstprojekt och evenemang vid sidan av sina respektive konstnärliga verksamheter. Gruppen uppstod år 2000 som följd av ett gemensamt arbete med det konstnärsdrivna galleriet, Galleri 54. TOMBOLA uppstår i mötet och dialogen mellan deltagarna, och inför utställningar förs ett pågående samtal och ett ständigt prövande där det är svårt att avgöra vilka ögonblick som framkallar den avgörande gestaltningen.

Ett exempel på gemensamt TOMBOLA projekt är TOMBOLA Parksalong, ett endagars evenemang med 25–30 konstnärer i Azaleadalen, Slottsskogen, Göteborg som genomfördes under åren 2010–2015. Andra exempel på gemensammma TOMBOLA verk är en reflex-performance, såpbubbelmaskinmålningar och en film om nästan allt.

janmatsson.net
anna-karinrasmusson.com
tombola.nu
parksalong.tombola.nu
hangmenprojects.com