Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Release

Tore Svensson Bokrelease: PORTRAITS No 2 & LAKES

Tore Svensson, silversmed och smyckekonstnär med internationellt rykte publicerar nu två böcker där han visar sina senaste smyckeprojekt. Böckerna innehåller ett rikt bildmaterial samt med egen text och gästskribenter på engelska.

I samband med releasen på Konstepidemin lördag 25 november kan du köpa böckerna för specialpris 100 kr styck och få ditt exemplar signerat.

PORTRAITS No 2
”2011 började jag göra en serie broscher, porträtt av vänner, kollegor och familj. Fyra år senare publicerade jag en liten bok med 106 broscher, en dokumentation av ett projekt. Men det stannade inte där, serien fortsatte och en andra bok med nödvändig. Denna gång med porträtt som alla relaterade till smyckekonst; konstnärer, gallerister, samlare och skribenter. Till bok nummer 2 frågade jag 5 av dem om de kunde skriva en kort text utifrån bokens tema. Till min glädje svarade alla ja. ”

LAKES
”I min barndom spenderade jag många timmar vid en liten sjö nära vårt hem, Lomtjärn. Under vintertid spelade vi ishockey och bandy där och på sommaren fångade jag små rudor som såldes som bete till fiske. När jag för några år sen letade på Google Maps efter den lilla sjön upptäckte jag dess intressanta form och beslöt att använda den i mina smycken.

Det var början på en ny serie broscher. Jag började söka efter andra sjöar i min hemtrakt som jag hade någon samhörighet med; Igeltjärn, Kyrktjärn och Losjön. Projektet har utvecklats och omfattar flera andra sjöar som har en innebörd för mig, minnen från resor eller favoritsjön för ett sommardopp. Minnena har en relation till etsningarna i dess yta, som märken från mina skridskor på Lomtjärn.”

Böckerna är utgivna genom Konstepidemin Förlag. I Glasrummet i Galleriet visas alla publikationer utgivna av förlaget mellan 2013-2017. Läs mer