Projekt

2017 är ett utvecklingsår för Barn och Unga på Konstepidemin.
Här kan du läsa mer om aktuella projekt


Teamslöjd utforskar metoder för samverkan mellan slöjd/konst och idrott. Målet är att sänka trösklar och hitta nya former för skapande och social samvaro under gemensam flagg för både slöjdandet och sporten. Teamslöjd syftar till att ge mellanstora barn möjlighet att upptäcka, dela med sig och utveckla sitt uttryck på ett nyskapande sätt genom slöjd.

Supporterslöjd med Azalea BK. Självklart i orange, vitt och svart – Azalea BKs färger.

Samarbete med Azalea BK

Under 2017 har vi genomfört testworkshops med lag från Azalea BK i Göteborg. Tillsammans har de fått prova på skapande genom Supporterslöjd, laget gjorde bland annat ett vimpelspel som kan användas för att heja på sitt lag eller som dekoration under en lagfest. Vi har också gjort träningsredskap i form av hopprep tillsammans.
– Drömmen är ju att det så småningom ska finnas ett Teamslöjd vid varje klubbstuga säger Anna Bauer, konstnär och initiativtagare.

TeamSlöjd under Gothia Cup

I samband med Gothia Cup 2017 samverkar vi med Västarvet och arrangerar drop-in verkstad i Kviberg. Här får du till exempel testa att göra ett hopprep och väva och måla i storformat. Läs mer 

Vill du veta mer om projektet?
Kontakta Sofia Åhrman, projektledare: sofia@konstepidemin.se

Teamslöjd arrangeras av Konstepidemin Barn och Unga och genomförs med stöd av Nämnden för Hemslöjdsfrågor och Västarvet.