Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Evenemang

Årets första Epidemifredag! Vernissage, öppna ateljéer, finnisage och aw

Upp för backen, bakom uråldriga träd, finner du de gamla tegelbyggnaderna som för längesen var en plats för de sjuka, men som idag är en oas för livet – kulturen, konsten och skapandet! Varje månad öppnar Konstepidemin upp för Epidemifredag med olika typer av konst-och kulturupplevelser.

 

Program 12 januari

16.00-18.00

Aw på Husette

Husette är bistron i det blå huset som fokuserar på lokala råvaror i säsong och inspireras av världens alla kök. Ambitionen är att majoriteten av de råvaror som används från hav och land ska växa och leva i och runt Västra Götaland.

17.00-20.00

Vernissage på Galleri Konstepidemin

TRANSIENT AMNESIA — ALI ARDALAN KURATERAT AV ALBA BAEZA

Galleriet, Stora & Lilla rummet

En utställning av bildkonstnären Ali Ardalan i samarbete med kuratorn Alba Baeza, där berättandet som politiskt motstånd har utforskats.

THE WEIGHT OF EVERY WORD — LISA LANDBERG

Galleriet, Inre rummet + Glasrummet

Fotografier som kan ses som ett slags iscensatta skulpturer, bestående av vardagliga föremål som har laddats med nya betydelser.

KIDS — JULIA BELIAEVA

Pannrummet

De ukrainska barnens verklighet under det ryska kriget mot Ukraina visas genom sköra barnskulpturer som symboliserar tre känslomässiga tillstånd: Sorg, Återhämtning och Hopp.

Öppna ateljéer

Gwynn Jago & Ellen Axberg

Ateljé 303/Bageriet

Gwynn och Ellen är nyexaminerade från HDK-Valand och har gästateljé på Konstepidemin i några månader. Välkommen in i ateljén för att kika på deras konst! Konstnärerna är på plats för att snacka och visa pågående projekt.

Annika B. Lewis

Gästateljé Grindstugan

Annika B. Lewis är gästkonstnär på Konstepidemin fram till sista januari. Hon arbetar i skärningspunkten mellan dans, teater, artivism och performancekonst. Annika är på plats för att snacka och visa sina kommande projekt; Happiness UNLTD och Narrative Scripts.

Finissage: Lina Ikse – DRÖMSTUND

DRÖMSTUND är en fotoutställning baserad på en grupp unga människors drömmar. De medverkande har berättat om sina drömmar för fotografen Lina Ikse – allt från dagdrömmar, mardrömmar och barndomsdrömmar. Bilderna har visats på Konstepidemins husfasader under vintern och du bjuds nu in för ett finissage innan utställningen stänger.


Kvällen fortsätter…

Även om Epidemifredag slutar vid 20.00 så håller Husette fortfarande öppet med mat, dryck och musik till 23.00. Christopher Berg och Tomas Eriksson med vänner spelar vinyl och garanterar god stämning!

Med stöd från/I samarbete med

ABF
Göteborgs Stad
Statens kulturråd