Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Live

Åtta konstnärer, åtta berättelser, en scen • Live på Galleri Konstepidemin

Vill du veta mer om eldsjälarna bakom Galleri Konstepidemin, eller söker du rent av vårt Open Call för utställningar 2025 och vill få en inblick i juryn? Ta del av åtta fantastiska konstnärskap som är med och påverkar Göteborgs konstscen. Varje konstnär berättar om sin praktik i korta presentationer om max fem minuter.

I galleriet bjuds det på snacks och dryck och vi håller våra tre aktuella utställningar öppna till kl 20:00. För besökare som vill göra onsdagen till en lillördag äger även jazzklubben Brötz rum på Konstepidemin med start kl 19:00 och Restaurang Husette har baren öppen till sent.

Live på Galleri Konstepidemin

Under året arrangeras Live på Galleri Konstepidemin, ett koncept för korta livepresentationer under onsdagskvällar i Galleriets nya minicafé. Först ut blir korta konstnärspresentationer av de konstnärer som arbetar i galleriets arbetsgrupp. Galleri Konstepidemin är konstnärsdrivet och vårt program kureras av gruppen bestående av konstnärer med en bred representation av uttryck.

Kort om konstnärerna

DORNA ASLANZADEH

Arbetar med skulpturala installationer, samt är med och initierar sammanhang som omvärderar vad det innebär att vara i relation, undersöker tiden vi spenderar tillsammans och vad det kan innebära att instituera kärlek. Hon har en masterexamen i fri konst från Hdk-Valand (2014).

JONATHAN “OLLIO” JOSEFSSON

Började som graffitimålare i ungdomsåren och det uttrycket har utvecklats genom experiment med nya material och tekniker, han har en masterexamen i textilkonst från Hdk-Valand (2007).

ANNIE MO KJELLBERG

Baserar sin praktik på metoder av affektion och kroppsliga sensationer i relation till material, hon har en kandidatexamen i fri konst från Hdk-Valand (2021).

JEFF OLSSON

Arbetar främst med narrativ teckning och använder traditionella material såsom kol, grafitpulver, blyertspennor och papper, han har en masterexamen i fri konst från Hdk-Valand (2008).

STIG STEIJNER

Arbetar i en slags en mash up av målningar, skulpturer, installationer, text och tryck, han har en masterexamen i fri konst från Hdk-Valand (2019).

Pecka Söderberg

Skulptör och målare som huvudsakligen arbetar i trä och glasfiber, han har en masterexamen i fri konst från Hdk-Valand (1996).

ERIK TORSTENSON

Textilkonstnär och arbetar för tillfället med att väva i skaftvävstol, han har en masterexaamen i textilkonst från Hdk-Valand (2022).

PETTER YXELL

Arbetar interdiciplinärt, lika delar materialdrivet som forskningsbaserat, med fokus på skärningspunkten mellan arkitektur och ekologi, han har en masterexamen i fri konst från Goldsmiths (2016).

Med stöd från/I samarbete med

ABF
Göteborgs Stad

Relaterat innehåll