Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Öppen verkstad

DUVA – De Ungas VinterAkademi
Anna Bauer, Pia Mauno, Ragnar Schmid


Är du mellan 16-30 år? Vill du prova på olika konstnärligatekniker? 

Anmäl dig till De Ungas VinterAkademi.  Ingen förkunskap krävs. Workshopserien är kostnadsfri. Du handleds av verksamma professionella konstnärer. Vi kommer att vara på Konstepidemin, i Grafikverkstan och i Arena 29s lokaler.

När: torsdagar kl 17-19.30

8/10, 15/10, 22/10 Dagboksbroderi och Gerillaslöjd
5/11, 12/11, 19/11    Kartongtryck
26/11, 3/12  Kroki
10/12  Gemensamt hängningsarbete
lö 12/12 kl 12-16.00 Visning på Konstepidemin

Om de tre delarna i workshopserien;

1. Dagboksbroderi och gerillaslöjd med konstnären Anna Bauer. Dagboksbroderi i tyg, papper och naturmaterial. Vi kombinerar broderi och collageteknik och utforskar hur olika material kan kombineras med stygn och text till personliga dagboksbroderier. Inspirerande, lekfulla och undersökande dagar utlovas.  Det finns också möjlighet att pröva på gerillaslöjd.
2. Kartongtryck med konstnären Ragnar Schmid. Kartongtryck är en grafisk teknik som liknar etsning och torrnål. I stället för kopparplåt använder du kartong att trycka från. Du ristar in bilden med olika typer av nålar och kan också skapa ytor på en mängd olika sätt. Trycket utförs på samma sätt som vid etsning. Kartongtrycket har många fördelar. Kartong är billigt och miljövänligt. Den är lätt att skära och klippa i. Linjen blir lika distinkt som i etsning men du slipper att etsa med syra. Du kan arbeta med flera olika färger i samma tryck. Utrymmet för infall och experiment är oändligt…
3. Kroki med konstnären Pia Mauno. Det blir introduktion till Kroki och modellteckningens grunder. Kroki ( av franska croquis`skiss ) är en teckning efter levande modell. Kroki teckning innebär oftast en snabbare studie av kroppen, för att snabbt skissa upp och fånga de viktigaste aspekterna av en ställning eller rörelse. Vi tecknar efter levande krokimodell i både korta och långa ställningar för att öva upp förmågan att se och uppleva form, volym, rörelse och balans i bilden. Vi provar olika teckningsmaterial så som kol, krita, blyerts, tusch  och presenterar olika tekniker som stöd för att utveckla just ditt personliga tecknande.

Du kan välja att vara med på hela workshopserien (alla tre delarna) eller enstaka kortkurs (tex bara kroki, dagbroksbroderi eller kartongtryck). Workshopserien avslutas med gemensamt utställningsarbete och visning. Då är alla med. Oavsett omfång på ditt deltagande.

Begränsat antal platser!  Vill du anmäla dig eller undrar något,

mejla Sofia

DUVA drivs av Konstepidemin i samarbete med Arena 29.