Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Evenemang

Epidemifredag! Vernissage, workshop, öppen ateljé, aw och dj • Kulturnatta 2023

Upp för backen, bakom uråldriga träd, finner du de gamla tegelbyggnaderna som för längesen var en plats för de sjuka, men som idag är en oas för livet – kulturen, konsten och skapandet!

Under Kulturnatta öppnar Konstepidemin upp för Epidemifredag med längre öppettider och mer gottigheter. Galleri Konstepidemin har vernissage för tre nya utställningar, nyexade konststudenten Gwynn Jago öppnar upp sin ateljé, konstnären Azadeh Esmaili Zaghi håller i en workshop och Restaurang Husette bjuder in till aw med djs i HiFi-baren.

PROGRAM

16.00-19.00

Aw på Husette

Husette är bistron i det blå huset som fokuserar på lokala råvaror i säsong och inspireras av världens alla kök. Ambitionen är att majoriteten av de råvaror som används från hav och land ska växa och leva i och runt Västra Götaland.

17.00-20.00

”Thunderstorm-Making” – skapa symboler inspirerat av åskstormar

Ateljé 306

En interaktiv workshop ledd av konstnären Azadeh Esmaili Zaghi. Med kartong och färg skapar och utforskar vi kring temat ”samhällelig utfrysning”, så som att inte vara inkluderad på grund av exempelvis tro, etnicitet eller ekonomisk bakgrund.

➤ Berätta mer

17.00-22.00

Vernissage

Anna Sissela Gustavsson & Eliana Ivarsdotter Haddad – Skrapar redan i horisonten

Galleriet, Stora och Lilla rummet

I denna duoutställning visas två konstnärsskap som möts i en strävan att utforska sorgens och förlustens funktion, samt förstörelse och upplösning som förutsättningar för andra tillblivelser.

➤ Berätta mer

Laleh Kazemi Veisari – Den som visar mig skogen

Galleriet, Inre rummet

Kzami Veisari har under en tid följt människor som vårdar skog i Finland. Ett fotografi blekt av solen funnet i konstnärens familjehem blir ingången till hennes arbete som berör en särskild slags uppmärksamhet som växt med kunskap och omsorg om skogen.

➤ Berätta mer

Joanna Günther – Kontemplation

Bergrummet

Günther har arbetat med en tematik där den underliggande känslan av hallucination ligger nära till hands. Vi möter en installation som bär rummets organiska form och omfamnas av inomkroppsliga nyanser. Vi dras mot en mittpunkt som bär spår av hypnos.

➤ Berätta mer

17.30 – 21.00

Öppen ateljé – Gwynn Jago

Ateljé 303/Bageriet

Gwynn är nyexaminerad från HDK-Valand och har gästateljé på Konstepidemin i några månader. Välkommen in i ateljén för att kika på smyckeskonst! Konstnären är på plats för att snacka och visa pågående projekt.

19.00-23.00

Vinyl i HiFi-baren

Christopher Berg och Tomas Eriksson med vänner spelar vinyl i HiFi-baren på Husette!

Med stöd från/I samarbete med

ABF
Göteborgs Stad
Statens kulturråd

Relaterat innehåll