Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Evenemang

Epidemifredag! Vernissage och annat skoj på Konstepidemin • Kulturnatta 2023

Upp för backen, bakom uråldriga träd, finner du de gamla tegelbyggnaderna som för längesen var en plats för de sjuka, men som idag är en oas för livet – kulturen, konsten och skapandet!

Under Kulturnatta öppnar Konstepidemin upp för Epidemifredag med olika typer av konst-och kulturupplevelser. Galleri Konstepidemin har bland annat vernissage för tre nya utställningar och Restaurang Husette bjuder in till aw med djs i HiFi-baren.

PROGRAM

16.00-19.00

Aw på Husette

Husette är bistron i det blå huset som fokuserar på lokala råvaror i säsong och inspireras av världens alla kök. Ambitionen är att majoriteten av de råvaror som används från hav och land ska växa och leva i och runt Västra Götaland.

17.00-22.00

Vernissage

Anna Sissela Gustavsson & Eliana Ivarsdotter Haddad – Skrapar redan i horisonten

Galleriet, Stora och Lilla rummet

I denna duoutställning visas två konstnärsskap som möts i en strävan att utforska sorgens och förlustens funktion, samt förstörelse och upplösning som förutsättningar för andra tillblivelser.

Laleh Kazemi Veisari – Den som visar mig skogen

Galleriet, Inre rummet

Kzami Veisari har under en tid följt människor som vårdar skog i Finland. Ett fotografi blekt av solen funnet i konstnärens familjehem blir ingången till hennes arbete som berör en särskild slags uppmärksamhet som växt med kunskap och omsorg om skogen.

Joanna Günther – Kontemplation

Bergrummet

Günther har arbetat med en tematik där den underliggande känslan av hallucination ligger nära till hands. Vi möter en installation som bär rummets organiska form och omfamnas av inomkroppsliga nyanser. Vi dras mot en mittpunkt som bär spår av hypnos.

19.00-23.00

Vinyl i HiFi-baren

Christopher Berg och Tomas Eriksson med vänner spelar vinyl i HiFi-baren på Husette!

 


 

Mer information om programmet kommer snart. 

Med stöd från/I samarbete med

ABF
Göteborgs Stad
Statens kulturråd

Relaterat innehåll