Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo

Allas ateljé: Orden Runt

Orden Runt drivs av Konstepidemins konstpedagogiska verksamhet Allas ateljé. Det är en läsfrämjande berättarverkstad med fokus på konst och hälsa, där barn får dela skapandet tillsammans med andra barn, kontinuerligt över tid. Allas Ateljé menar på att konsten är ett språk, ett uttryck och ett sätt att synliggöra barns och ungas röster. Genom berättandet ta dem med på äventyr och sedan låta intrycken bli uttryck i den konstnärliga processen. Stärkande, stressreducerande och med målet om ökad läslust.

Projektidé

Projektet kommer ledas av konstnärer och koordinator på Konstepidemin, de har länge arbetat med konstpedagogik på olika sätt. Vi kommer hålla i 21 workshops för två olika åldersgrupper: 3-6 år med förälder och 7-12 år med start till hösten. Vi tar utgångspunkt i Göteborgs 400-års jubileums tema som i år är ”Hälsa” och en utställning med namnet Att bli synlig som ställs ut i höst.

Det är ett viktigt tema som antyder att det finns något osynligt som behöver träda fram. Barn och ungas röster, åsikter, hälsa och perspektiv tas mer och mer på allvar i och med att Barnkonventionen blev lag 2020, men ännu finns mycket kvar att göra. Göteborg är en segregerad stad där många barn inte når kunskapskraven i alla ämnen.

Andra projekt