Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Workshop

Artists’ Corner: Väva Mödra Läsa – öppen verkstad med Kollegium

Den 23-24 oktober bjuder Kollegium in medborgare, konstnärer och kollegor för att väva, läsa och samtala tillsammans i sin öppna verkstad i Artists’ Corner på Konstepidemin.

Det verkar som om universum är vävt i ett stycke säger fysikern. Människan vävs samman i moderlivet, dold för världen, i den fördolda verkstaden. Att vi alla föds, ett våldsamt trauma genom en kvinnas kropp förenar mänskligheten i ett vara.

Genom att sammanfoga vävande, läsande och skrivande utforskar Kollegium hur icke-kunskap kan ge röst åt de mödrar som gått före oss. De vars omsorger om det gemensamma leder oss in i det stundande. Om de kroppar, jordiska som kosmiska, mänskliga som icke-mänskliga, som bär oss på sina axlar. Och som en övning i att tänka mödrande som praktik och ett varande i världen, oavsett om man identifierar sig som moder eller inte.

Utgångspunkten är att tillsammans utforska hur utopiska livsmiljöer formas genom kollektivt skapande, sysslolöshet och lek. Härigenom söker Kollegium tillsammans med allmänheten väva vidare på en kollektiv vävstruktur/-situation.

PRAKTISK INFORMATION

En rad olika material och verktyg kommer att finnas i den tillfälliga verkstaden. Du som deltagare uppmanas att ta med eget material som kan infogas i väven, till exempel textil, papper, sten, trä.
Fika kommer att finnas.
Datum & tid: 23 – 24 oktober, 11:00 – 15:00 båda dagarna
Plats: Artists’ Corner, Ateljé 303, Konstepidemin

Med stöd av Göteborgs Stad och Kulturrådet

OM KOLLEGIUM

Kollegium är en konstnärsgemenskap som utgår från en vision om konsten som vänskaps- och kärlekshandling. Verksamheten arrangerar ambulerande utställningar och publika samtal som undersöker släktskapet mellan transcendentala och estetiska erfarenheter.

Med stöd från/I samarbete med

Tillgänglighetsdatabasen: Konstepidemin allmän
Göteborgs Stad
Statens kulturråd

Läs mer om artists' corner