Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Evenemang

Invigning av GIBCA Extended: Kvällsprogrammet på Konstepidemin

GIBCA Extended öppnar upp dörrarna med en lansering av de lokala och regionala aktörernas program, mitt i centrala Göteborg. Det blir en dag och kväll fylld av vernissager, utställningar, dj, livemusik, performance, arrestyoga, vandring i skogsdunge och bänkfest. Ett smarrigt smakprov och start på höstens konstupplevelser. Invigningen avslutas på Konstepidemin med ett fullspäckat program!

Invigning av GIBCA Extended

NÄR

Fredag 15 september kl. 12.00–22.00

Var

Linnéområdet i Göteborg. Detriti Gallery / FG2 / Galleri 54 / Galleri Box / Galleri Four / Konstepidemin / PUUT publicering & utlåning i Slottsskogen

SE FULLT PROGRAM

 

Invigningskvällen på Konstepidemin 17.00-22.00

 

Under hela kvällen: 17.00-22.00

Middag och enklare käk på Husette

Boka bord på husette.se eller köp enklare och gott käk spontant i deras uteservering.

➤ Boka bord

DRÖMSTUND – Fotoutställning av Lina Ikse

På Hus 4 & 5

På husfasader i området på Konstepidemin hittar du fotoutställningen DRÖMSTUND av Lina Ikse, baserad på en grupp unga människors drömmar. Här har de medverkande berättat som sina drömmar; dagdrömmar, mardrömmar och barndomsdrömmar som sedan återskapats i en serie bilder.

➤ Berätta mer

17.00, 18.00 & 19.20

Serve and Protect – interaktivt performance av Direct Action Theatre

Framför Hus 13

Vill du känna dig stark eller kraftfull? Om ja, gå med i en offentlig intervention från D.A.T. där du kan meditera över det goda och det onda samtidigt som du sträcker ut din kropp under Arrestyoga.

Verket sker tre gånger under kvällen och pågår i cirka 20 minuter.

➤ Berätta mer

17.00–21.00

BIBLIOTHEKET goes BIOLOGICAL

Baksidan av Hus 7

Under kvällen kommer en grupp inbjudna konstnärer pryda långbord med trycksaker. På loftet lanseras ett nytt projekt, SPOROTEKET, där allmänhetens frön kan samlas in och delas.

➤ Berätta mer

18.00

Guidad visning av Galleri Konstepidemins utställningar

Samling i Galleriet

Konstnärerna är på plats och delar personligt med sig om bakgrunden till deras utställningar. I Galleriet visas Henrik Rylander – INFROMATION, i Pannrummet Martin Holm & Hannah McDonald – In Tandem och i Bergrummet Runa Rosgaard – Road To Ruins. 

Galleriet har utökade öppettider under dagen, 12.00-22.00, och den guidade visningen är klockan 18.00.

➤ Berätta mer

18.00-22.00

DJ OCH HÄNG

Gröna Rummet

Det blir häng och musik inne i Gröna Rummet under invigningen! Bakom DJ-båset finner vi Christoffer Berg som är producent, multiinstrumentalist, kompositör, konstnär och musiker inom den samtida musikscenen.

18.30

The writings on the wall – Liveperformance av Azad Larki

Allén mellan Hus 4 och 5

Azad Larki gestaltar den kamp som utspelar sig på städernas väggar i Iran i samband med demonstrationer mot diktaturregimen. Regimen, regimanhängare och motståndarna använder samma väggar för att sprida sina budskap. Ett krig pågår på stadens väggar.

➤ Berätta mer

20.00

Dance Remainings  – Dansperformance av Sebastian Ruiz och Jonny Berg

Framför Hus 13

En ritualiserad upplevelse genom kroppen inspirerad av utvecklingen av två kroppar och deras intima dynamik till varandra och gravitationen i den heliga dimensionen av en meditativ handling. Dance Remainings är ett duosamarbete mellan performancekonstnärerna Sebastian Ruiz och Jonny Berg.

➤ Berätta mer

20.30

Vandring av ”Konstbegängelseplats” – Lars Åsling

I skogsdungen bakom Hus 7

Lars Åslings projekt om liv, död, förvandling och återuppståndelse där konsten är projektets centrum. En plats att låta konst stilla assimileras av sin omgivning. Omvandlas och ingå i naturens kretslopp i ett ostört fridfullt naturområde.

➤ Berätta mer

21.00

Konsert – Ljung

Gröna rummet

Stökiga beats, porlande synthar och följsamma melodier – det är Ljung. Med musik som vapen och uppror i strupen skär hon genom allt onödigt. Det är kargt och catchy, förhäxande och sårbart. Ljung har hyllats av svensk musikpress och är nu aktuell med singlarna Warp and weft, Celestial och Let it rain, hämtade från höstens debutalbum Bleed and bloom som släpps 20:e oktober.

➤ Berätta mer