Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Öppen verkstad

Sommartorget i Bergsjön: Samskapa konstverk av garnbollsgirlang!

Allas ateljé är med och bidrar till härliga aktiviteter på torget i Bergsjön under sommaren. Vi vill veta vad som får din fantasi att spraka! Alla är med på sitt sätt, under ledning av konstnärer från Konstepidemin. På denna workshop bygger vi en garnbollsgirlang tillsammans.

Girlangen är en kreativ kollektiv process som har byggts på under hela våren hos föreningar, skolor, fritids, förskolor, organisationer, politiker och andra aktörer. Garnbollsgirlangen var även sväng på Konstepidemins dag i juni och kommer slutligen att landa på textilfestivalen i Bergsjöns nya kulturhus i september. Innan dess har du chansen att bidra med din boll i Allas ateljés öppna verkstad!

Girlangen symboliserar det kollektiva samarbetet, men samtidigt lyfter individen då allas garnbollar ser olika ut. I det stora hela kanske en liten garnboll inte ser mycket ut för världen, men när vi knyter de samman med varandra är det som att vi alla fattar tag i varandras händer och tillsammans firar, välkomnar ett nytt kulturhus. Må girlangen bli lika mäktig som Bergsjön!

Vad händer med girlangen efter Textilfestivalen och invigningen av Bergsjöns kulturhus?

Då flyttar girlangen vidare in i Nordstan under Hållbarhetsfestivalen vecka 42, där du också kommer kunna ta del av verket och bidra till det genom kollektivt skapande under temat Hållbart mode/slow fashion.

 

I samarbete med: Göteborgslokaler, Familjebostäder, Navet

Med stöd från/I samarbete med

ABF
Göteborgs Stad
GöteborgsLokaler
Statens kulturråd

Relaterat innehåll