Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Evenemang

Epidemifredag! Vernissage och öppen ateljé på Konstepidemin

Upp för backen, bakom uråldriga träd, finner du de gamla tegelbyggnaderna som för längesen var en plats för de sjuka, men som idag är en oas för livet – kulturen, konsten och skapandet! Varje månad öppnar Konstepidemin upp för Epidemifredag med olika typer av konst-och kulturupplevelser.

PROGRAM 29 SEP

Vernissage Galleri Konstepidemin

En del av Gibca Extended 2023

Broken Wings / Promised Land – Johan Ibrahim Adam

Galleriet, Stora & Lilla rummet

Johan Ibrahim Adam delar med sig av en bild- och formvärld som förvränger och förenar mytologi, politik och postkolonialt arv genom måleri, glas, skulptur och textila arbeten.

LINE UP – MERETE LASSEN

Galleriet, Inre rummet

Norska konstnären Merete Lassen har tagit inspiration från detaljer i Göteborgs stadsbild. Detaljer som blir som pusselbitar för nya kompositioner.

Röda Dagar – Lisa Holmgren

Bergrummet

Holmgren har arbetat storskaligt i stuckmarmor, ett italienskt 1600-talshantverk som efterliknar marmorstenen och dess ådringar. Genom att lära sig traditionella tekniker utforskar hon konsthistorien och gestaltar hur tematik och material förblir relevanta efter århundraden.

 

Öppen ateljé

Mandy Quadrio

Gästateljé Grindstugan

Mandy Quadrio arbetar för att motverka pågående fördomar och myter om utrotningen av aborignals på Tasmanien (Australien). Hon undersöker komplexiteten i aboriginernas identitet genom att utforska historiska och kulturella material så som sjögräs, snäckor, fibrer och lera. Verken manifesterar sig som skulpturer, installationer, fotografi och mixed-media.

Med stöd från/I samarbete med

ABF
Göteborgs Stad
Statens kulturråd

Relaterat innehåll